Ulica Limanowskiego? „Legowisko nietrzeźwych kloszardów!” [czekamy na opinie]

Ulica Limanowskiego? „Legowisko nietrzeźwych kloszardów!” [czekamy na opinie]

"Jestem mieszkanką ul. Limanowskiego, która stanowi jeden z głównych ciągów komunikacyjnych zarówno dla pieszych jak i rowerzystów głównie zmierzających w stronę Piasków - miejsca reprezentacyjnego dla naszego miasta” – pisze nasza internautka. „ Jednakże od dłuższego czasu stała się ona również legowiskiem nietrzeźwych „kloszardów” – cuchnących, sikających i wydalających fekalia pod siebie”.

Nasza internautka pisze dalej:

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoby starsze, i młodzież jak i dzieci zamiast korzystać z przydrożnych ławek oraz z wiat na przystankach muszą oblegać teren dookoła, bo przystankowa ławka jest już „zajęta”, a próba przebywanie w pobliżu takiego osobnika graniczy z cudem.

Dodatkowo stwarza to niebezpieczeństwo dla pieszych i rowerzystów, gdyż zamiast przebywania na obszarze do tego wyznaczonym muszą się odsuwać daleko od śmierdzącego elementu wystroju ławki, wchodząc tym samym na ścieżki rowerowe. Co jeszcze gorsze Ci śmierdzący Panowie zajmują również ławki znajdujące się pomiędzy blokami przy ul. Limanowskiego – znajdujące się 2 metry od piaskownicy i placu zabaw dla dzieci.

Pomimo moich wielokrotnych telefonów na policję i ich interwencji, funkcjonariusze nie mogą ciągle przebywać na osiedlu czy jeździć w kółko ulicą Limanowskiego, gdyż mają dużo ważniejsze zadania.

Mając na względzie powyższe zwracałam się do Pani Prezydent jako włodarza naszego miasta, z zapytaniem gdzie w tym momencie znajduję się straż miejska oraz czy to do jej obowiązków nie należy pilnowanie porządku na ulicach ?!

NAZWISKO DO WIADOMOŚCI REDAKCJI 

 

Komentarze

  • xl

    7
    Jeszcze należy dodać foto z drugiej strony ulicy jak klienci ogródka piwnego załatwiają swoje potrzeby-żenada
    Napisano 02.09.2016 13:41 :: odpowiedz
  • wujek

    3
    porządek z nimi zrobić !!
    Napisano 02.09.2016 13:41 :: odpowiedz
  • Strażnik Texasu

    5
    Najczęściej z takimi to porządek robią karetki, bo ludzie dzwonią "że leży..." a w tym czasie, ktoś bardziej może potrzebować pomocy medycznej.
    Napisano 02.09.2016 14:27 :: odpowiedz
  • Tomasz

    8
    Notorycznie dzwonic na Straz Miejska i nękać ich zgłoszeniami! Od tego są, a nie tak jak im sie wydaje od wystawiania mandacików za drobne przewinienia typu zepsuta lampka rowerowa czy grillowanie na piaskach... Darmozjady
    Napisano 02.09.2016 14:29 :: odpowiedz
  • mimi

    1
    Podobną sytuacje spotykam bardzo często rano na przystanku przy ul Gimnazjalnej
    Napisano 02.09.2016 15:52 :: odpowiedz
  • arci

    0
    Może Kościół lub Caritas by się tymi osobami zajęli w ramach miłosierdzia do bliźniego, do drugiego człowieka??? Oj coś mi się zdaje , że NIE !!! Uważam , ńie jest to sprawa karetek i załóg POGOTOWIA!
    Napisano 02.09.2016 16:01 :: odpowiedz
  • waszek

    8
    Jak sami sobie nie pomogą i nie znajdą motywacji, to nie zrobi się NIC. Policja, straż ani inni ludzie nie mogą ich otoczyć bezgraniczną opieką bo to absurd. Do więzienia ich nie zamkną ani nie rozstrzelają ich.
    Napisano 02.09.2016 16:24 :: odpowiedz
  • 2
    Na Grunwaldzkiej raz sobie krzesło przytargali,aby ławkę wydłużyć ;)
    Napisano 02.09.2016 16:38 :: odpowiedz
  • adi

    4
    Upadek człowieka to tragedia - Hyla król ostrowskiego penerstwa
    Napisano 02.09.2016 16:49 :: odpowiedz
  • Leo

    3
    Jak byście się dowiedzieli z jak bogatego domu chłop pochodzi to by wam jeszcze szczeki opadły... Ale Wy gówno wiecie i w du.. byliście. Zawsze są dwie strony medalu... Teraz pomyśl, że tak skończyć może twój. Tata, Brat, Mąż, Kuzyn czy wujek.
    Napisano 02.09.2016 17:22 :: odpowiedz
  • Osw

    2
    Pamiętam tego gościa, Leo nie przesadza, znam jego historię. Był ofiarą wypadku w Antoninie ( niestety nie pamiętam czy sprawcą) było to jakieś dobre 8 lat temu. Pamiętam jak przychodził na rehabilitację kręgu szyjnego i wspominał że zawalił mu się świat - efekt widoczny po dziś dzień. Kiedyś próbowałem pomóc, zainteresować się, zagadać, ale na przeszkodzie zawsze stanął brak pozytywnego myślenia. Czasem o nim myślę i zastanawiam się, gdzie jest granica człowieczeństwa, zdrowego rozsądku i wytrzymałości psychicznej. Zastanawiam się też nieraz jaką siłą pomóc takim osobom. Narazie nie znalazłem odpowiedzi. Podpowiedzcie co byście zrobili
    Napisano 02.09.2016 18:49 :: odpowiedz
    • 0
      @Osw: Pawłowi nie idzie pomóc dopuki on sam tej pomocy nie będzie chciał a spać na przystankach nie musi bo ma opłacane mieszkanie w bloku
      Napisano 04.09.2016 14:45 :: odpowiedz
  • Vvv

    3
    Facet sam wybrał alkohol a nie rodzinę. Wypadek to on spowodował, po pijaku. Takie życie wybrał tylko rodziny żal.
    Napisano 02.09.2016 19:22 :: odpowiedz
  • abc

    6
    "od śmierdzącego elementu wystroju ławki" - to jednak jest człowiek, a nie "element"!
    Napisano 02.09.2016 20:08 :: odpowiedz
  • Łukasz

    3
    A czy ktoś z Was wyciągnał do takiej osoby ręke by chociaż troche pomóc? dać czystą koszulke czy coś ?Porozmawiać ? Skończyl na ulicy z jakiś powodów, każdy z nas popełnia błedy tylko my mamy to szczęscie ze tak nieskończyliśmy .Ale pewnie większość z was do kościoła co niedziele.. spójrzcie co mówi o tym Pismo Święte ..
    Napisano 02.09.2016 22:56 :: odpowiedz
  • xl

    2
    A obok przystanku jest ogródek piwny-tam się dzieje.Jak załatwiają swoje potrzeby - nie jeden pies by się zawstydził.
    Napisano 03.09.2016 7:44 :: odpowiedz
  • uśmiech

    1
    Do straży miejskiej - Ostrów Wielkopolski rankiem
    Napisano 03.09.2016 11:44 :: odpowiedz
  • Tofa

    12
    Tyłu kumpli miał jak był kimś,gdzie jesteście?
    Napisano 03.09.2016 21:08 :: odpowiedz
    • 1
      @Tofa: kumple sa nadal tylko Pawel nie zawsze uch piznaje i nie da sobie pomóc miał isc na leczenie ake niestety nie chcial mimo usilnych prob taka wybral droge zyciowa a co do bezdomnosci jego nie mysi spac na przystankach bo ma mieszkanie w bloku u tyle w temacie Pawla i jego znajomych
      Napisano 04.09.2016 14:31 :: odpowiedz
    • 0
      @Tofa: Paweł sam wybrał takie życie a koledzy nie maja akurat tutaj nic do tego tyle razy miał iść na leczenie ale on sam nie chce a poza tym nie musi spac na przystankach bo ma opłacane mieszkanie w bloku żal tylko że człowiek miał w życiu wszystko i tak skończył
      Napisano 04.09.2016 14:40 :: odpowiedz
    • 0
      Paweł sam wybrał takie życie koledzy akurat nie maja nic do tego on ich nawet nie poznaje
      Napisano 04.09.2016 15:09 :: odpowiedz
    • Mela

      0
      @Tofa: Kumple sa nadal tylko on ich nie poznaje, Paweł sam wybrał takie życie nie musi nocować na przystankach ma opłacane mieszkanie w bloku i tyle w temacie Pawła
      Napisano 09.09.2016 18:53 :: odpowiedz
  • limana

    0
    ogródek piwny przy przystanku zlikwidować cała okolica zasikana i zasrana
    Napisano 04.09.2016 11:39 :: odpowiedz

Serwis WLKP24.info do swojego działania wykorzystuje pliki cookies. Stosujemy je, aby zapewnić Państwu jak największą wygodę korzystania z funkcjonalności naszego portalu.

Jeżeli zgadzają się Państwo na korzystanie z cookies przez nasz portal, prosimy o kliknięcie przycisku "Akceptuję". Jeśli nie akceptują Państwo takiego działania, należy zmienić ustawienia cookies w swojej przeglądarce.

Akceptuję

Przeczytaj naszą politykę cookies